Imatge
Imatge
Imatge
Imatge

Les festes

CAVALCADA DE REIS (5 gener): Desfilada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient que es celebra la vigília del dia de Reis.

FESTA MAJOR D’HIVERN (22 gener): La Festa Major d’hivern a Sant Vicenç de Castellet se celebra amb motiu de la festivitat de Sant Vicenç, el 22 de gener de cada any. El programa d’actes que es prepara inclou actuacions teatrals, música, excursions guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, i el Cicle de Música d’Hivern.

CARNESTOLTES: Organitzat per la Comissió de Festes comprèn una desfilada de disfresses, i “l’enterrament de la sardina”. 

FESTA DELS CARRETERS:  Se celebra normalment el mes de març. Els actes dels Tres Tombs, de caire ja tradicional, consten de benedicció dels cavalls, la cercavila i els Tres Tombs pels carrers del municipi, encapçalats pel capità de bandera i els cordonistes amb acompanyament de bandes de música.

APLEC DE VALLHONESTA (1 maig):  La celebració d’aquest aplec es fa a l’ermita romànica de Sant Pere de Vallhonesta. Els santvicentins pugen a l’ermita, on es reparteix a tothom un panellet. Els més joves pugen a l’ermita la nit abans per fer gresca, i passen la nit al refugi. L’aplec de Vallhonesta és una tradició que es remunta al segle XVII.

CARAMELLES: Dissabte tarda i diumenge de Pasqua. Tradicionals cantades de caramelles a càrrec dels grups de la Societat Coral l’Estrella, l’Agrupació Musical Castellet i l’Esbart Dansaire Santvicentí.

BALL DE GITANES: Una de les festes tradicionals més característiques de Sant Vicenç de Castellet. Es tracta d’una tradició que van introduir a Sant Vicenç un grup de picapedrers de Caldes de Montbui que a principis del segle XX van venir a treballar al poble. És un dels balls més lluïts del repertori de l’Esbart Dansaire Santvicentí, que compta també amb una versió popular oberta a tothom i que es balla per la Pasqua Granada a la Plaça de l’Ajuntament.

FESTA MAJOR D’ESTIU: Se celebra el segon cap de setmana de juliol. El programa d’actes compta amb activitats festives, culturals i esportives. Són ja habituals el correfoc, els espectacles de dansa, música i teatre, cinema a la fresca, els balls de Festa Major, l’elecció de pubilla, dama, hereu i fadrí del municipi i el tradicional castell de focs. 
L’inici de la festa arriba uns dies abans, l’1 de juliol, amb l’Homenatge a la Vellesa.


APLEC DE CASTELLET: Se celebra el segon cap de setmana de setembre i gairebé sempre coincideix amb la Diada de l’11 de setembre o dies propers. Els participants de l’Aplec pugen en romeria al santuari de Castellet acompanyats pels gegants. Es fa parada al pla de les Vives per esmorzar, tradicionalment coca i xocolata. Després de la missa a l’ermita hi ha actuacions de l’Esbart Dansaire Santvicentí, la Coral Al Vent i la Societat Coral l’Estrella. L’Aplec compta amb el solemne vals dels Barons de Castellet, que ballen els gegants Marià i Paula. La festa, .organitzada cada any per la Colla de Geganters del municipi, acaba amb un dinar de germanor.

APLEC DE LA SARDANA: Organitzat cada any per l’Agrupació Sardanista Sant Vicenç de Castellet el mes de setembre. L’Aplec es celebra cada any a la Plaça Catalunya del municipi. 

CAGATIÓ POPULAR: Es fa el diumenge anterior a Nadal. La festa té lloc a la plaça de l’Ajuntament, on s’hi aplega tota la mainada del poble. El tió entra a la plaça en carro i acompanyat pels tioners. Aleshores els nens i nenes el fan cagar regals i llaminadures. La festa del cagatió compta també amb un pessebre vivent que escenifica l’Associació Musical Castellet i amb danses de l’Esbart Dansaire Santvicentí. Ho organitza la Colla de Geganters amb la col·laboració de comerciants.

PASTORETS: Representació tradicional de teatre que es fa per les festes de Nadal.

Unitats: 0
Preu total: 0.00€
Ampliar cistell de la compra
Com es pot comprar?
Generalitat de Catalunya
Comerç Catalunya
Diputació Barcelona
Cambra de Comerç de Manresa
Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
© UBIC de Sant Vicenç de Castellet - Tots els drets reservats
Avís legal Contactar

NUMON és un centre de creació i producció de solucions gràfiques i interactives ubicat a Sallent, Bages, Barcelona.